EstDomains en PrivacyProtect
PrivacyProtect is zo'n internet-bedrijfje dat iets aanbied, waar eigenaren van websites iets aan zouden kunnen hebben .... en ze bieden het nog gratis aan ook!
Hetgene dat PrivacyProtect doet zou de veiligheid en anti-spam maatregelen van domein-eigenaren zeker kunnen ondersteunen.
PrivacyProtect biedt nl een service met betrekking tot de zichtbaarheid van prive-gegevens van website-eigenaren in de databases van WhoIs-zoekmachines.
Dat ziet er bv. alsvolgt uit
De echte gegevens:
Domain: abcxyz.com
Registrant: Piet Puk, Parklaan 2, 8345 GV, Amsterdam, NL
Telefoon: 020-5789436
Dit wordt door PrivacyProtect vervangen door:
Domain: abcxyz.com
Registrant: PrivacyProtect.org, PO.box 97, Moergestel, 5066 ZH, NL
Telephone: +45.36946676
Daarbij wordt tevens duidelijk gemaakt dat noch op post, noch op telefoontjes zal worden gereageerd .....
Als je het opgegeven telefoon-nummer belt, krijg je dan ook een antwoord-apparaat die je ook weer naar de PrivacyProtect-site verwijst.
Op zich zou daar nog niks mis mee hoeven te zijn .... ware het niet dat ook criminelen en louche organisaties, zoals EstDomains, gebruik maken van deze service.
Veelvuldig kom je de volgende WhoIs-informatie tegen:
Hoogste tijd, dus, om eens een klacht omtrent EstDomains te deponeren bij PrivacyProtect.
Op zich is dat niet moeilijk. Je gaat naar de PrivacyProtect-website, vult de velden voor "Request Domain Owner Contact Info" in en verstuurd je klacht via de site.
Dat is dan ook wat ik, inmiddels anderhalve week geleden, heb gedaan .....
..... en vervolgens wachtte ik af .... en ik wacht nog steeds.
PrivacyProtect heeft er blijkbaar geen oren naar dat één van hun grootste klanten (tevens één van de grootste (zo niet de allergrootste) verspreiders van malware op het internet) zich bezighoud met criminaliteit.
Ze hebben, tot op heden, geen enkele aktie ondernomen tegen de misbruik van hun service door EstDomains.
Als ik nu naar de site van PrivacyProtect ga en lees
dan word ik echt een beetje triest, want het lijkt erop dat hun 'abuse team' blind is voor de werkelijk gevaarlijke 'klanten'.
EDIT 8 april 2008 14.53 uur:
Nooit geweten dat de Nucia-weblog zo'n impact had ...
Het zal best wel toeval zijn, maar ik kreeg zojuist antwoord van PrivacyProtect:
Klein maar fijn, zoals ze dat noemen ....
Ik hou het in de gaten ..... en jullie natuurlijk op de hoogte.
UPDATE: Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent EstDomains, wil ik toch nog even melden dat het, na hun eerste (en enige) antwoord, verder heel stil werd bij PrivacyProtect.
Na nogmaals een aantal klachten over EstDomains (met bijbehorende links enz. enz.) te hebben gedeponeerd ben ik in juni maar gestopt ... met ernstige twijfels over PrivacyProtect ....
Hetgene dat PrivacyProtect doet zou de veiligheid en anti-spam maatregelen van domein-eigenaren zeker kunnen ondersteunen.
PrivacyProtect biedt nl een service met betrekking tot de zichtbaarheid van prive-gegevens van website-eigenaren in de databases van WhoIs-zoekmachines.
Dat ziet er bv. alsvolgt uit
De echte gegevens:
Domain: abcxyz.com
Registrant: Piet Puk, Parklaan 2, 8345 GV, Amsterdam, NL
Telefoon: 020-5789436
Dit wordt door PrivacyProtect vervangen door:
Domain: abcxyz.com
Registrant: PrivacyProtect.org, PO.box 97, Moergestel, 5066 ZH, NL
Telephone: +45.36946676
Daarbij wordt tevens duidelijk gemaakt dat noch op post, noch op telefoontjes zal worden gereageerd .....
Citaat:
All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Op zich zou daar nog niks mis mee hoeven te zijn .... ware het niet dat ook criminelen en louche organisaties, zoals EstDomains, gebruik maken van deze service.
Veelvuldig kom je de volgende WhoIs-informatie tegen:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Slechts een voorbeeld
Registration Service Provided By: ESTDOMAINS INC
Contact: +1.3027224217
Website: http://www.estdomains.com
Domain Name: EEN_ESTDOMAINS_ZLOB_SITE.COM
Registrant:
PrivacyProtect.org
Domain Admin (contact@privacyprotect.org)
P.O. Box 97
All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676
Creation Date: 01-Apr-2008
Expiration Date: 01-Apr-2009
Domain servers in listed order:
ns2.WHATEVER2.com
ns1.WHATEVER1.com
Administrative Contact:
PrivacyProtect.org
Domain Admin (contact@privacyprotect.org)
P.O. Box 97
All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676
Technical Contact
.......................................
ENZ. ENZ. ENZ.
Contact: +1.3027224217
Website: http://www.estdomains.com
Domain Name: EEN_ESTDOMAINS_ZLOB_SITE.COM
Registrant:
PrivacyProtect.org
Domain Admin (contact@privacyprotect.org)
P.O. Box 97
All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676
Creation Date: 01-Apr-2008
Expiration Date: 01-Apr-2009
Domain servers in listed order:
ns2.WHATEVER2.com
ns1.WHATEVER1.com
Administrative Contact:
PrivacyProtect.org
Domain Admin (contact@privacyprotect.org)
P.O. Box 97
All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676
Technical Contact
.......................................
ENZ. ENZ. ENZ.
Op zich is dat niet moeilijk. Je gaat naar de PrivacyProtect-website, vult de velden voor "Request Domain Owner Contact Info" in en verstuurd je klacht via de site.
Dat is dan ook wat ik, inmiddels anderhalve week geleden, heb gedaan .....
Citaat:
Domain Name; See below in the Details-box
Type of Abuse: Transmission of Viruses or any other code
Abuse Complaints Details:
I have been reviewing your site and basically your cause seems to be okay. So i'll give it a shot.
Let's talk about one of your big clients; ESTDOMAINS.
They are one of the biggest pushers of malware on the net and you're providing them with WhoIs-protection.
Just look at the WhoIs-information in the ZLob Installers-list at http://www.jahewi.nl/lists/fakecodecs/fakecodecs.html
I hope that says enough and you will stop giving EstDomains protection.
Kind regards,
jahewi
Type of Abuse: Transmission of Viruses or any other code
Abuse Complaints Details:
I have been reviewing your site and basically your cause seems to be okay. So i'll give it a shot.
Let's talk about one of your big clients; ESTDOMAINS.
They are one of the biggest pushers of malware on the net and you're providing them with WhoIs-protection.
Just look at the WhoIs-information in the ZLob Installers-list at http://www.jahewi.nl/lists/fakecodecs/fakecodecs.html
I hope that says enough and you will stop giving EstDomains protection.
Kind regards,
jahewi
PrivacyProtect heeft er blijkbaar geen oren naar dat één van hun grootste klanten (tevens één van de grootste (zo niet de allergrootste) verspreiders van malware op het internet) zich bezighoud met criminaliteit.
Ze hebben, tot op heden, geen enkele aktie ondernomen tegen de misbruik van hun service door EstDomains.
Als ik nu naar de site van PrivacyProtect ga en lees
Citaat:
NOTE:
1. If any domain is engaged in spam, abuse or any illegal / unlawful activity you may report the same.
2. Please enclose evidence of spam or abuse or the activity in question.
3. Our abuse team will review the complaint and reveal the actual contact information of the owner where appropriate.
1. If any domain is engaged in spam, abuse or any illegal / unlawful activity you may report the same.
2. Please enclose evidence of spam or abuse or the activity in question.
3. Our abuse team will review the complaint and reveal the actual contact information of the owner where appropriate.
EDIT 8 april 2008 14.53 uur:
Nooit geweten dat de Nucia-weblog zo'n impact had ...
Het zal best wel toeval zijn, maar ik kreeg zojuist antwoord van PrivacyProtect:
Citaat:
Tuesday, 08 April 2008, 02:30:55 PM (Tue, 8 Apr 2008 14:30:55 +0200)
From: PrivacyProtect.org Abuse Team <abuse@privacyprotect.org>
Hello Jahewi,
We have forwarded your feedback to the management and they shall review it.
Thank you for your concern.
Regards,
PrivacyProtect.org
From: PrivacyProtect.org Abuse Team <abuse@privacyprotect.org>
Hello Jahewi,
We have forwarded your feedback to the management and they shall review it.
Thank you for your concern.
Regards,
PrivacyProtect.org
Ik hou het in de gaten ..... en jullie natuurlijk op de hoogte.

UPDATE: Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent EstDomains, wil ik toch nog even melden dat het, na hun eerste (en enige) antwoord, verder heel stil werd bij PrivacyProtect.
Na nogmaals een aantal klachten over EstDomains (met bijbehorende links enz. enz.) te hebben gedeponeerd ben ik in juni maar gestopt ... met ernstige twijfels over PrivacyProtect ....

Totaal aantal reacties 0







